22.02.2013

Kotirintamalla!

Jokaisessa perheessä käydään kamppailua rajoista. Kasvatuksen taistelurintamalla isät ja äidit joutuvat alituiseen vetämään linjaa lasten alkoholin käyttöön. Lainsäädäntö on selkeä, perjantai-illat liian harvoin.

Vanhempainliitto kampanjoi Kotirintaman vahvistamiseksi. Viestimme on: tulkaa vanhemmat yhteen, sopikaa kasvatuksen yhteisistä rajoista, viestikää tämä lähiympäristöönne.

Liikkeelle on lähdetty. Useissa vanhempainyhdistyksissä asia on nostettu pöydälle. Yllättäen on huomattu, että vanhempien keskuudessa onkin kovin eri linjat lasten päihteiden käyttöön. Nyt näitä eroja on ryhdytty tunnistamaan ja tunnustamaan. Rehellisyys on yhteisen kasvatustyön ja pelisääntöjen sopimisen ensimmäinen askel.

Vanhemmat tunnistavat yhteisen kasvatustyön tarpeen. Vanhempainliiton tammikuussa tekemän verkkokyselyn mukaan peruskouluikäisten lasten vanhemmista yli 60 prosenttia toivoo vanhempien välisiä kasvatussopimuksia. Kotiintuloajoista, ruutuajasta, päihteistä, pienimpien lasten kohdalla synttärikutsujen jakamisesta päiväkodin aamuruuhkassa. Tätä on meidän vanhempien arki ja elämä kasvattajina.

Kyse ei kuitenkaan ole vain meistä vanhemmista. Kyse on koko yhteiskunnasta ja jokaisesta aikuisesta. Olemme olleet iloisia, että maan aluehallintoviranomaiset ovat ojentaneet kumppanuuden kättä. He haluavat tulla sopimisen kulttuurin edistäjiksi. Me vanhemmat otamme tämän kiitoksella vastaan. Mukaan tarvitaan sekä kauppiaat että talonmiehet. Myös Sinut.

Olemme liikkeellä. Parin vuoden aikana toivomme paikallisen sopimisen vaikuttavan lapsiemme arkeen. Ja helpottavan meidän vanhempien taisteluja Kotirintamalla.

Rajaton rakkaus ei ole rajatonta kasvatusta. Siitä on kyse.

Tuomas Kurttila, toiminnanjohtaja, Suomen Vanhempainliitto

Takaisin Takaisin ylös
Takaisin ylös